Pikantní plátky svíčkové
20 min.

Ingredience
- 500gramůHovězí svíčková
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaChilli paprička
- 150gramůSalát hlávkový
- Dresing
- 120mililitrůOlej rostlinný
- 30gramůCibule
- 2lžičkyPesto
- 1lžícePažitka
- 1lžičkaChilli paprička
- 50mililitrůOcet vinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
22 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
556 mg
Cukr
367 mg
Postup přípravy
- 1Promícháme chilli papričky, prolisovaný česnek, olej, sůl, pepř, tímto dresingem přelijeme steaky a necháme je 30 minut naložené marinádě.
- 2Maso osmahneme na grilu po každé straně 2 minuty, aby se zatáhlo, ztlumíme teplotu grilu a ještě ogrilujeme po všech stranách přibližně 8 minut, přitom potíráme marinádou.
- 3Necháme hotové steaky 4 minuty stát, poté je nakrájíme na plátky poklademe je na listy hlávkového salátu. Smícháme dresing z pažitky nakrájené, pesta, octa, chilli papričky nasekané, cibule, oleje a zalijeme maso.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.