Jednoduchý recept

Thajská rýže s vařenými garnáty

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 44197

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
100 g Garnát obecný
1 kávová lžička Koření Orientální
250 g Kuřecí prsa
3,5 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
2 polévková lžíce Omáčka sójová
375 g Rýže dlouhozrnná
2 plátek Slanina vepřová
2 ks Vejce slepičí
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 337 kcal
Kilojoule 1 409kJ
15% Sacharidy 53 g
6% Tuky 4 g
9% Sodík 183 mg
37% Bílkoviny 21 g

Thajská rýže s vařenými garnáty postup přípravy receptu:

1

Dlouhozrnnou rýži vaříme doměkka, asi 12 minut, ve vroucí vodě; pak vodu slijeme a rýži prolijeme studenou vodou.

2

Rozpálíme 2 lžičky arašídového oleje na středním plameni ve wok pánvi a umícháme rozšlehaná vejce, vyndáme z pánve a dáme stranou.

3

Rozpálíme zbytek oleje, přidáme kuřecí řízky nakrájené na kostky, thajské koření a na středním plameni restujeme 3 minuty, vyjmeme z pánve a odložíme.

4

Pak ve wok pánvi 2 minuty restujeme nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme kolečka cibule, prolisovaný česnek a krátce opečeme. Vmícháme uvařenou rýži, umíchaná vejce, orestované kousky kuřete, uvařené malé garnáty, sójovou omáčku a prohřejeme za stálého míchání.

Poznámka

Garnát - mořský ráček, který má málo vyvinutá klepeta. Podobá se krevetám, ale je větší. Dlouhozrnná rýže zůstává vzdušná a nelepí se.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept