Vepřové žebírko Gvarkov - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové žebírko Gvarkov
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 442 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 g | Česnek |
33 g | Cibule |
100 g | Játra vepřová |
30 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 ml | Olej rostlinný |
1 g | Pepř černý mletý |
300 g | Strouhanka |
20 g | Sůl |
120 g | Vejce slepičí |
1000 g | Vepřová pečeně |
233 g | Vepřová plec |
67 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 174,0mg |
Draslík | 451,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Játra vepřová, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová pečeně, Vepřová plec, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřové žebírko Gvarkov postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme obratlových výčnělků a nasekáme z ní žebírka. Každé žebírko na plocho rozřízneme. |
2 | Vzniklý otvor v mase vyplníme připravenou vychladlou směsí a kraje spíchneme pomocí párátka. |
3 | Žebírka na povrchu osolíme a obalíme je v prosáté mouce, rozkvedlaných vejcích a ve strouhance. |
4 | V horkém oleji je zvolna smažíme. |
5 | Příprava náplně: Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme. Zpěníme ji na másle, vložíme opláchnuté a na malé kostičky nakrájené vepřové maso a pod poklicí krátce podusíme. |
6 | Potom přidáme očištěná, opláchnutá, na malé kousky nakrájená vepřová játra, předem povařená, třený česnek se solí, pepř, očištěné a na plátky nakrájené žampiony a strouhanku. Vše spojíme vejci a zapečeme. Prochladlou náplní plníme žebírka. |