Jednoduchý recept

Jehněčí maso s kuskusem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 44202

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Citrony
2 ks Cuketa
0,5 kávová lžička Garam masala
400 g Jehněčí kotlety
1 kávová lžička Kmín mletý
1 kávová lžička Koriandr mletý
1 kávová lžička Kurkuma
250 g Kuskus
120 g Meruňky sušené
60 g Máta
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Petržel - nať
50 g Pistácie
1 špetka Sůl
250 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek
3 polévková lžíce řepkový olej

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 781 kcal
Kilojoule 3 266kJ
23% Sacharidy 82 g
41% Tuky 31 g
17% Sodík 338 mg
59% Bílkoviny 33 g

Jehněčí maso s kuskusem postup přípravy receptu:

1

Cukety nakrájíme na plátky a společně s jehněčími kotletami potřeme 2 lžícemi řepkového nebo slunečnicového oleje. Na roštu barbecue grilu nejdříve opékáme 1 - 2 minuty pouze cukety, potom přidáme kotlety a grilujeme ještě 3 - 4 minuty. Cukety i kotlety opékáme z obou stran. Když jsou hotové, stáhneme je z ohně, následně přikryjeme alobalem, abychom je uchovali teplé a odložíme.

2

Na středním ohni rozpálíme zbytek oleje, přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a restujeme 2 - 3 minuty na mírném ohni; přidáme mletý kmín, mletá koriandrová semínka, kurkumu, garam masalu a vše smícháme.

3

Po přilití drůbežího vývaru přivedeme k varu a stáhneme z ohně. Přisypeme kuskus, zakryjeme pokličkou, 5 minut necháme stát, pak promícháme. Přidáme půlky opláchnutých sušených meruňek, hrubě namleté pistáciové oříšky, nahrubo nasekanou petrželovou nať a mátu. Osolíme, opepříme.

4

Kuskus vrátíme zpět na oheň, prohřátý rozdělíme na talíře, na něj klademe jehněčí kotlety s cuketami, zdobíme dílkem citronu.

Poznámka

Servírujeme vždy teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept