Recept

Tagliatelle se šalotkou a rybami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 44208

Ingredience

1 kávová lžička Balsamico ocet
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
450 g Mořský jazyk
450 g Mořský ďas
1 ks Mrkev kořen
80 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Pórek
1 špetka Sůl
350 g Těstoviny Tagliatelle
300 ml Víno bílé
2 ks Česnek
2 ks Šalotka
Vývar rybí [42659]
1,2 ks Bobkový list
240 g Celer řapíkatý
1,2 ks Cibule
0,6 ks Citrony
1,2 ks Mrkev kořen
4,8 ks Pepř černý celý
1,2 hrst Petržel - nať
780 g Rybí hlavy
1,6 l Voda pitná
150 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 752 kcal
Kilojoule 3 147kJ
23% Sacharidy 81 g
189% Tuky 142 g
36% Sodík 722 mg
102% Bílkoviny 57 g

Tagliatelle se šalotkou a rybami postup přípravy receptu:

1

Smícháme si trochu mouky, sůl a pepř a obalíme v ní kousky ryb. Poté je na rozehřátém másle opečeme spolu s nadrobno nakrájeným česnekem, na kolečka pokrájenou šalotkou, pórkem a mrkví přibližně 10 minut. Do směsi přisypeme zbytek ochucené mouky a za stálého mícháni opečeme ještě minutu. Smícháme 300 ml rybího vývaru s vínem a balsamicem, pomalu přilijeme do směsi. Vaříme na mírném ohni 35 minut. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny. Scedíme je, smícháme se směsí. Na talíři posypeme nakrájenou petrželkou a podáváme.

2

Rybí vývar:

3

Do hrnce s vodou vložíme omyté hlavy z bílých ryb. Přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, nahrubo nakrájené řapíky celeru, na kolečka krájenou mrkev, bobkový list, petrželku, černý pepř, citron na kolečka a suché bílé víno. Pozvolna vaříme přibližně 30 minut, přičemž se tvoří pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Nakonec vývar přecedíme, můžeme jej hned použít nebo zmrazit pro pozdější použití.

Poznámka

Podáváme teplé. Čas na vaření je kalkulován včetně přípravy rybího vývaru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept