Tagliatelle se šalotkou a rybami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle se šalotkou a rybami
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 44208 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 kávová lžička | Balsamico ocet |
2 ks | Česnek |
80 g | Máslo čerstvé |
450 g | Mořský ďas |
450 g | Mořský jazyk |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
350 g | Těstoviny Tagliatelle |
300 ml | Víno bílé |
Vývar rybí [42659] | |
---|---|
1,2 ks | Bobkový list |
240 g | Celer řapíkatý |
1,2 ks | Cibule |
0,6 ks | Citrony |
1,2 ks | Mrkev kořen |
4,8 ks | Pepř černý celý |
1,2 hrst | Petržel - nať |
780 g | Rybí hlavy |
150 ml | Víno bílé |
1,6 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 133,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 3,4mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Mořský ďas, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Bobkový list, Celer řapíkatý, Cibule, Citrony, Pepř černý celý, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mořský jazyk, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Těstoviny Tagliatelle, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rybí hlavy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Tagliatelle se šalotkou a rybami postup přípravy receptu:
1 | Smícháme si trochu mouky, sůl a pepř a obalíme v ní kousky ryb. Poté je na rozehřátém másle opečeme spolu s nadrobno nakrájeným česnekem, na kolečka pokrájenou šalotkou, pórkem a mrkví přibližně 10 minut. Do směsi přisypeme zbytek ochucené mouky a za stálého mícháni opečeme ještě minutu. Smícháme 300 ml rybího vývaru s vínem a balsamicem, pomalu přilijeme do směsi. Vaříme na mírném ohni 35 minut. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny. Scedíme je, smícháme se směsí. Na talíři posypeme nakrájenou petrželkou a podáváme. |
2 | Rybí vývar: |
3 | Do hrnce s vodou vložíme omyté hlavy z bílých ryb. Přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, nahrubo nakrájené řapíky celeru, na kolečka krájenou mrkev, bobkový list, petrželku, černý pepř, citron na kolečka a suché bílé víno. Pozvolna vaříme přibližně 30 minut, přičemž se tvoří pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Nakonec vývar přecedíme, můžeme jej hned použít nebo zmrazit pro pozdější použití. |
Poznámka
Podáváme teplé. Čas na vaření je kalkulován včetně přípravy rybího vývaru.