Jednoduchý recept

Pilaf po marocku

  • Maroko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 44221
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
250 g Hrášek mražený
1 polévková lžíce Koření Orientální
60 g Mandle
1 polévková lžíce řepkový olej
125 g Rozinky tmavé
375 g Rýže dlouhozrnná
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 400 kcal
Kilojoule 1 672kJ
21% Sacharidy 76 g
10% Tuky 8 g
0% Sodík 9 mg
18% Bílkoviny 10 g

Pilaf po marocku postup přípravy receptu:

1

Jarní cibulky nakrájené na kolečka restujeme 2 minuty na rozpáleném řepkovém nebo slunečnicovém oleji ve wok pánvi.

2

Ve slané vodě uvaříme dlouhozrnnou rýži, 10-12 minut, vodu scedíme.

3

K orestované cibulce nasypeme marocké koření a promícháme. Pak přidáme uvařenou rýži, rozmražený hrášek, opláchnuté rozinky, pražené mandlové hoblinky, vše prohřejeme.

Poznámka

Pilaf nebo také pilav je jídlo, jehož základ tvoří rýže nebo pšenice (bulgur). Většinou se osmaží na oleji a potom vaří v kořeněném bujónu. Může obsahovat různé příměsi – zeleninu, ovoce, různé druhy masa a koření. Marocké koření obsahuje zejména kmín, zázvor, koriandr, šafrán, chilli papričku, skořici a mletou papriku. Mandlové hoblinky – pražíme buď na suché pánvi nebo v troubě při 180°C na plechu s pečicím papírem. Podáváme jako přílohu ke grilovanému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept