Pilaf po marocku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pilaf po marocku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 44221 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
250 g | Hrášek mražený |
1 polévková lžíce | Koření Orientální |
60 g | Mandle |
1 polévková lžíce | řepkový olej |
125 g | Rozinky tmavé |
375 g | Rýže dlouhozrnná |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 103,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Mandle, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrášek mražený, Koření Orientální, řepkový olej, Rozinky tmavé, Rýže dlouhozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pilaf po marocku postup přípravy receptu:
1 | Jarní cibulky nakrájené na kolečka restujeme 2 minuty na rozpáleném řepkovém nebo slunečnicovém oleji ve wok pánvi. |
2 | Ve slané vodě uvaříme dlouhozrnnou rýži, 10-12 minut, vodu scedíme. |
3 | K orestované cibulce nasypeme marocké koření a promícháme. Pak přidáme uvařenou rýži, rozmražený hrášek, opláchnuté rozinky, pražené mandlové hoblinky, vše prohřejeme. |
Poznámka
Pilaf nebo také pilav je jídlo, jehož základ tvoří rýže nebo pšenice (bulgur). Většinou se osmaží na oleji a potom vaří v kořeněném bujónu. Může obsahovat různé příměsi – zeleninu, ovoce, různé druhy masa a koření. Marocké koření obsahuje zejména kmín, zázvor, koriandr, šafrán, chilli papričku, skořici a mletou papriku. Mandlové hoblinky – pražíme buď na suché pánvi nebo v troubě při 180°C na plechu s pečicím papírem. Podáváme jako přílohu ke grilovanému masu.