Hřebenatky s chřestem
50 min.
Ingredience
- 16kusůHřebenatka
 - 16kusůChřest zelený
 - 1lžičkaSůl
 - 1lžičkaPepř černý mletý
 - 1lžíceOmáčka sójová
 - 2lžičkyCukr třtinový
 - 2kusyCibulka jarní
 - 1lžíceOlej rostlinný
 - 1lžičkaOcet vinný
 - 500mililitrůVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
4 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
300 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rozlomíme hřebenatky ostrým nožem a vyjmeme obsah. Opláchneme, necháme oschnout.
 - 2V osolené vodě uvaříme chřest, poté ho ve studené vodě zchladíme, necháme okapat, podélně rozkrojíme. V misce smícháme cukr, sójovou omáčku, nasekanou jarní cibulku, olej, vinný ocet, sůl, pepř a získáme tak omáčku.
 - 3Hřebenatky potřeme olejem, osolíme a opepříme. Gril předehřejeme, hřebenatky grilujeme za vysoké teploty přibližně minutu. Obrátíme je a z druhé strany grilujeme též minutu.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.