Jednoduchý recept

Hřebenatky s chřestem

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 44227

Ingredience

16 ks Chřest zelený
2 ks Cibulka jarní
2 kávová lžička Cukr třtinový
16 ks Hřebenatka
1 kávová lžička Ocet vinný
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 174 kcal
Kilojoule 728kJ
2% Sacharidy 8 g
4% Tuky 3 g
23% Sodík 459 mg
48% Bílkoviny 27 g

Hřebenatky s chřestem postup přípravy receptu:

1

Rozlomíme hřebenatky ostrým nožem a vyjmeme obsah. Opláchneme, necháme oschnout.

2

V osolené vodě uvaříme chřest, poté ho ve studené vodě zchladíme, necháme okapat, podélně rozkrojíme. V misce smícháme cukr, sójovou omáčku, nasekanou jarní cibulku, olej, vinný ocet, sůl, pepř a získáme tak omáčku.

3

Hřebenatky potřeme olejem, osolíme a opepříme. Gril předehřejeme, hřebenatky grilujeme za vysoké teploty přibližně minutu. Obrátíme je a z druhé strany grilujeme též minutu.

Poznámka

Podáváme horké s chřestem a s omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept