Zeleninový salát s pečenými bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový salát s pečenými bramborami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 44231 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
0,5 dl | Balsamico ocet |
1 kg | Brambory |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Olivy černé |
1 polévková lžíce | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
1 ks | Salát hlávkový |
1 ks | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 12,8mg |
Draslík | 651,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Brambory, Cibule, Cukr krupice, Oregano sušené, Rajčata, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zeleninový salát s pečenými bramborami postup přípravy receptu:
1 | Špenátové a salátové listy omyjeme, natrháme na kousky, na kousky nakrájíme i umytá rajčata. Cibuli očistíme, oloupeme a jemně pokrájíme. Olivy rozpůlíme, zbavíme pecek, zeleninu promícháme v misce s nastrouhaným Parmezánem, přikryjeme a dáme do chladu. |
2 | Dresing připravíme tak, že lístky oregana, cukr a ocet smícháme, dochutíme solí a pepřem. |
3 | Brambory očistíme, omyjeme, oškrábeme, syrové krájíme na plátky. Ty potřeme po obou stranách olejem, z každé strany opékáme 3 - 4 minuty, dokud nemají zlatavý nádech a nejsou křupavé. Opečené necháme okapat na savém ubrousku. |
4 | Salát rozprostřeme na talíře, na něj položíme opečené brambory, přelijeme dresingem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.