Jednoduchý recept

Zeleninový salát s pečenými bramborami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 44231

Ingredience

0,5 dl Balsamico ocet
1 kg Brambory
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
4 polévková lžíce Olej olivový
4 polévková lžíce Olivy černé
1 polévková lžíce Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
1 ks Salát hlávkový
150 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
1 ks Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 213 kcal
Kilojoule 890kJ
7% Sacharidy 24 g
12% Tuky 9 g
20% Sodík 390 mg
19% Bílkoviny 11 g

Zeleninový salát s pečenými bramborami postup přípravy receptu:

1

Špenátové a salátové listy omyjeme, natrháme na kousky, na kousky nakrájíme i umytá rajčata. Cibuli očistíme, oloupeme a jemně pokrájíme. Olivy rozpůlíme, zbavíme pecek, zeleninu promícháme v misce s nastrouhaným Parmezánem, přikryjeme a dáme do chladu.

2

Dresing připravíme tak, že lístky oregana, cukr a ocet smícháme, dochutíme solí a pepřem.

3

Brambory očistíme, omyjeme, oškrábeme, syrové krájíme na plátky. Ty potřeme po obou stranách olejem, z každé strany opékáme 3 - 4 minuty, dokud nemají zlatavý nádech a nejsou křupavé. Opečené necháme okapat na savém ubrousku.

4

Salát rozprostřeme na talíře, na něj položíme opečené brambory, přelijeme dresingem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept