Recept

Vepřová kotleta v kokosové omáčce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 44236

Ingredience

3 ks Cibule
5,5 dl Kokosové mléko
2 polévková lžíce Mandle
150 g Mungo klíčky
4 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Omáčka rybí
4 ks Vejce slepičí
1 kg Vepřové kotlety
5 dl Voda pitná
Marináda
1 polévková lžíce Cukr krupice
0,5 dl Omáčka rybí
2 kávová lžička Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 922 kcal
Kilojoule 3 856kJ
7% Sacharidy 24 g
83% Tuky 62 g
67% Sodík 1 g
117% Bílkoviny 66 g

Vepřová kotleta v kokosové omáčce postup přípravy receptu:

1

Vykostěnou vepřovou kotletu omyjeme, osušíme, odkrojíme tučné části a maso nakrájíme na kostky velikosti sousta.

2

Připravíme si marinádu: do mísy dáme 4 lžíce rybí vietnamské omáčky a smícháme ji s prolisovaným česnekem, 0.5 dl černého piva a 2 lžičkami cukru a 1 lžíci oleje. Maso vložíme do marinády, dobře promícháme a necháme v chladu marinovat asi 2 hodiny.

3

Mezitím si dáme do rendlíku 4 vejce, zalijeme je 5 dl vody a uvaříme je natvrdo. Vaříme je 10 minut, pak je zchladíme a oloupeme.

4

Lahůdkovou cibuli očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Klíčky Mungo v sítu promyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat.

5

V pánvi si rozpálíme olej, na něm maso zprudka restujeme dozlatova asi po minutě z každé strany. Pak maso vyjmeme, dáme ho do hrnce, zalijeme kokosovým mlékem, přidáme celé oloupané mandle, snížíme teplotu a pod pokličkou pomalu vaříme maso doměkka asi 35-40 minut. Hned na začátku vaření odstraníme z hladiny mléka povlak.

6

Když je maso měkké, rozdělíme ho na talíře, přidáme celá vejce, ozdobíme cibulkou, klíčky Mungo, pokapeme rybí omáčkou (asi 1 lžíce) a podáváme.

Poznámka

Maso s kokosovou šťávou servírujeme s dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept