Vepřová kotleta v kokosové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová kotleta v kokosové omáčce
Vepřová kotleta v kokosové omáčce
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 44236 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibule |
5,5 dl | Kokosové mléko |
2 polévková lžíce | Mandle |
150 g | Mungo klíčky |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
4 ks | Vejce slepičí |
1 kg | Vepřové kotlety |
5 dl | Voda pitná |
Marináda | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
0,5 dl | Omáčka rybí |
2 kávová lžička | Pivo tmavé 12% 4,0% obj. |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 417,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kokosové mléko, Mandle, Omáčka rybí, Vejce slepičí, Voda pitná, Česnek, Cukr krupice, Omáčka rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mungo klíčky, Olej olivový, Vepřové kotlety, Pivo tmavé 12% 4,0% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřová kotleta v kokosové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Vykostěnou vepřovou kotletu omyjeme, osušíme, odkrojíme tučné části a maso nakrájíme na kostky velikosti sousta. |
2 | Připravíme si marinádu: do mísy dáme 4 lžíce rybí vietnamské omáčky a smícháme ji s prolisovaným česnekem, 0.5 dl černého piva a 2 lžičkami cukru a 1 lžíci oleje. Maso vložíme do marinády, dobře promícháme a necháme v chladu marinovat asi 2 hodiny. |
3 | Mezitím si dáme do rendlíku 4 vejce, zalijeme je 5 dl vody a uvaříme je natvrdo. Vaříme je 10 minut, pak je zchladíme a oloupeme. |
4 | Lahůdkovou cibuli očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Klíčky Mungo v sítu promyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat. |
5 | V pánvi si rozpálíme olej, na něm maso zprudka restujeme dozlatova asi po minutě z každé strany. Pak maso vyjmeme, dáme ho do hrnce, zalijeme kokosovým mlékem, přidáme celé oloupané mandle, snížíme teplotu a pod pokličkou pomalu vaříme maso doměkka asi 35-40 minut. Hned na začátku vaření odstraníme z hladiny mléka povlak. |
6 | Když je maso měkké, rozdělíme ho na talíře, přidáme celá vejce, ozdobíme cibulkou, klíčky Mungo, pokapeme rybí omáčkou (asi 1 lžíce) a podáváme. |
Poznámka
Maso s kokosovou šťávou servírujeme s dušenou rýží.