Recept

Penne s parmicí a krevetami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 44240

Ingredience

1 ks Citrony
200 g Hřebenatka
200 g Krevety tygří - loupané
60 g Máslo čerstvé
150 ml Ocet vinný
400 g Parmice
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
200 g Těstoviny Penne
5 l Voda pitná
150 ml Víno bílé
1 špetka Šafrán
Vývar rybí [42659]
0,8 ks Bobkový list
160 g Celer řapíkatý
0,8 ks Cibule
0,4 ks Citrony
0,8 ks Mrkev kořen
3,2 ks Pepř černý celý
0,8 hrst Petržel - nať
520 g Rybí hlavy
1 l Voda pitná
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 794 kcal
Kilojoule 3 323kJ
14% Sacharidy 51 g
135% Tuky 101 g
41% Sodík 824 mg
120% Bílkoviny 68 g

Penne s parmicí a krevetami postup přípravy receptu:

1

Připravíme výluh ze šafránu a 3 lžic rybího vývaru. Parmici pokrájíme na kousky, opečeme na másle v hlubší pánvi s hřebenatkami a krevetami. Dle chuti osolíme, opepříme, přidáme šťávu z jednoho citronu a nastrouhanou citronovou kůru, prohřejeme, odstavíme. V jiné pánvi smícháme zbytek rybího vývaru se šafránem a s výluhem. Vaříme, dokud se třetina nevyvaří, pak přilijeme ocet, povaříme ještě 4 minuty a přilijeme bílé víno, načež vaříme dalších 5 minut. Nakonec přidáme smetanu, nadrobno nakrájenou petrželku, dochutíme solí, pepřem a 2 minuty vaříme do zhoustnutí. Mezitím dáme do hrnce s osolenou vodou uvařit těstoviny. Pořádně je scedíme, smícháme se směsí a podáváme.

2

Rybí vývar:

3

Do hrnce s vodou vložíme omyté hlavy z bílých ryb. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, nahrubo pokrájené řapíky celeru, na kolečka krájenou mrkev, bobkový list, petrželku, černý pepř, citron na kolečka a suché bílé víno. Pozvolna vaříme přibližně 30 minut, přičemž se tvoří pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Poté vývar přecedíme a můžeme jej hned použít, nebo jej můžeme zmrazit pro pozdější použití.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept