Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 44243

Ingredience

1 kg Kuře
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
80 g Slanina vepřová
2 kávová lžička Sůl
4 dl Víno portské
2 dl Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek
250 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 762 kcal
Kilojoule 3 189kJ
6% Sacharidy 20 g
57% Tuky 43 g
36% Sodík 718 mg
73% Bílkoviny 41 g

Kuřecí na víně postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené kuřecí maso (nejlépe z mladého kohouta) nakrájíme na větší kousky, které osolíme. Do mísy nasypeme hladkou mouku, smícháme ji se sladkou a pálivou paprikou, maso obalíme v mouce. V pánvi si rozpálíme máslo s olejem, kousky masa z každé strany osmažíme do zlatova. Pak je z omastku vyjmeme.

2

Malé šalotky očistíme, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na tenké nudličky. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme slaninu a vysmažíme ji do zlatova. Přidáme cibuli s česnekem, promícháme a smažíme za častého promíchání do zlatova. Na cibuli vložíme maso, zalijeme vývarem a červeným vínem. Pomalu vaříme asi 35 minut, vývar dochutíme solí s pepřem, maso dovaříme do měkka přibližně dalších 10 - 15 minut.(Délka vaření masa záleží na stáří drůbeže.)

Poznámka

Kuře na víně servírujeme s dušenou rýží nebo k němu podáváme hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept