Pórková polévka s těstovinami

65 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
8 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na kostičky, pórek omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka.
  • 2
    Ve velkém hrnci rozpálíme olej, na něm smažíme přibližně 5 minut kolečka pórku, dokud nemají zlatavý nádech a nezačnou měknout. Pak přisypeme šafrán a přidáme brambory, za stálého míchání smažíme ještě přibližně 5 minut.
  • 3
    Přilijeme vývar, vhodíme jemně nasekanou petrželku, tymián a bobkový list, přivedeme do varu a vaříme ještě asi 30 minut, dokud brambory zcela nezměknou. Uvařenou polévku postupně propasírujeme na jemný krém a dáme zpět do hrnce.
  • 4
    V hrnci s dostatečným množstvím slané vody uvaříme těstoviny, po uvaření je slijeme přes síto, přidáme do polévky, dochutíme pepřem a solí.
  • 5
    Pokud je polévka příliš hustá, naředíme ji trochou vody a provaříme.
  • 6
    Posypeme nakrájenou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.