Recept

Jehněčí na zelenině s Gremolatou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 44256

Ingredience

1 ks Cibule
850 g Jehněčí maso
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika žlutá
1 kávová lžička Pepř černý mletý
400 g Rajčata
2 kávová lžička Sůl
Bylinková směs Gremolata
1 ks Citrony
1 kávová lžička Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2,5 polévková lžíce Petržel kudrnka
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 544 kcal
Kilojoule 2 276kJ
4% Sacharidy 13 g
45% Tuky 34 g
20% Sodík 397 mg
45% Bílkoviny 25 g

Jehněčí na zelenině s Gremolatou postup přípravy receptu:

1

Připravíme si italskou bylinkovou směs zvanou "Gremolata": omyjeme citrón (pokud možno chemicky neošetřený) a jemně nastrouháme jenom žlutou kůru do misky. 2 stroužky česneku oloupeme a rozdrtíme, petrželku kudrnku omyjeme, vodu setřepeme a drobně ji pokrájíme. Petrželku s česnekem přidáme k citrónové kůře spolu s olivovým olejem a čerstvě mletým černým pepřem. Směs důkladně promícháme, misku uzavřeme víkem, odložíme do chladničky.

2

Jehněčí maso odblaníme, odstraníme tučnější části s žilkami, maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na medailonky a dáme do mísy. Maso osolíme, opepříme.

3

V misce promícháme hladkou mouku s červenou paprikou a kousky masa v mouce obalíme.

4

Omyjeme papriky i rajčata. Cibuli oloupeme, rozpůlíme, pokrájíme na tenké půlměsíčky. Papriky rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a krájíme na kostičky.

5

V pánvi rozpálíme olej (3 lžíce) s máslem, maso orestujeme do zlatova, pak ho dáme do zapékací mísy. Na pánev přidáme lžíci oleje, restujeme cibuli s paprikou přibližně 2 minuty, přidáme rajčata, promícháme a restujeme další minutu. Jakmile začnou pouštět šťávu, směs vyklopíme na maso, zakryjeme poklicí a pečeme doměkka v předehřáté troubě při při 185°C přibližně 40 minut. Občas promícháme.

6

Přibližně 10 - 15 minut před dokončením přidáme připravenou bylinkovou směs "Gremolatu" a promícháme.

7

Měkké maso případně dochutíme solí a podáváme horké.

Poznámka

Mezitím připravíme kuskus podle návodu na obalu a podáváme ho k horkému jehněčímu masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept