Jednoduchý recept

Omeleta z brambor se slaninou a cibulí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 44274

Ingredience

25 dkg Anglická slanina
750 g Brambory
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 hrst Petržel - nať
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 480 kcal
Kilojoule 2 008kJ
7% Sacharidy 27 g
48% Tuky 36 g
28% Sodík 561 mg
25% Bílkoviny 14 g

Omeleta z brambor se slaninou a cibulí postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme, oškrábeme, nastrouháme na hrubším struhadle.

2

Cibuli oloupeme a jemně pokrájíme, nať z petržele nasekáme na jemno.

3

Slaninu krájíme na přibližně 1 cm široké proužky.

4

Na pánvi rozehřejeme máslo a lžíci oleje, přidáme proužky slaniny, cibuli, smažíme 5 - 8 minut, dokud cibule nezměkne a slanina není opečená.

5

Nastrouhané brambory dáme do větší mísy, přidáme k nim směs cibule a slaniny z pánve. Vmícháme rozšlehané vajíčko, mouku a petželovou nať, osolíme, opepříme.

6

Zbylý olej rozpálíme na pánvi, dáme na něj bramborovou směs a rovnoměrně ji rozprostřeme. Na mírném ohni opékáme přibližně 10 minut, pak omeletu opatrně přesuneme na talíř, přiklopíme druhým talířem a otočíme tak, že je syrovou stranou nahoru. Obrácenou omeletu poté opatrně na oleji dopečeme z druhé strany.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept