Jednoduchý recept

Jehněčí roláda s rozmarýnovou šťávou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (55%)
ID receptu: 44277
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 kávová lžička Balsamico ocet
3 stroužek Česnek
2 kávová lžička Cukr moučkový
2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
250 ml Hovězí vývar základní
650 g Jehněčí maso
2 kávová lžička Ocet ze šampaňského - Balsamic
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Rajčata sušená sterilovaná
2 kávová lžička Rozmarýn sušený
100 g Špenát listový čerstvý
1 špetka Sůl
125 g Sýr Feta

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 320 kcal
Kilojoule 1 341kJ
2% Sacharidy 9 g
27% Tuky 20 g
15% Sodík 296 mg
28% Bílkoviny 16 g

Jehněčí roláda s rozmarýnovou šťávou postup přípravy receptu:

1

Jehněčí řízky (o hmotnosti asi 650 g) položíme na rovnou plochu, namažeme dijonskou hořčicí, na ně rozprostřeme čerstvý špenát, nadrobno nakrájená sušená rajčata, nadrobenou Fetu, osolíme a opepříme. Pak maso zamotáme do rolády, převážeme kuchyňskou nití.

2

Z olivového oleje, prolisovaného česneku a sušeného rozmarýnu umícháme směs, kterou potřeme zavinutou roládu, položíme ji na rošt pekáče do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 30 - 40 minut.

3

Na mírném ohni v kastrůlku přivedeme k varu 250 ml hovězího vývaru, 2 lžičky balzamikového octa, 2 lžičky moučkového cukru, 1 lžičku sušeného rozmarýnu a vaříme 4 - 5 minut, až se část tekutiny vyvaří.

4

Upečené maso vytáhneme z trouby, zabalíme do fólie, necháme 10 minut zabalené a pak nakrájíme na plátkuy.

Poznámka

Podáváme se šťávou a grilovanou zeleninou. Středně propečené jehněčí řízky pečeme 30 - 35 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept