Jednoduchý recept

Pikantní pečené bramborové slupky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 44278

Ingredience

1 kg Brambory
1 dl Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 365 kcal
Kilojoule 1 528kJ
9% Sacharidy 31 g
34% Tuky 25 g
11% Sodík 219 mg
11% Bílkoviny 6 g

Pikantní pečené bramborové slupky postup přípravy receptu:

1

Velmi dobře očištěné a omyté brambory pečeme ve slupce přibližně hodinu v troubě, dokud nezměknou.

2

Částečně vychladlé brambory rozpůlíme, vydlabeme z nich dužninu tak, aby zůstala přibližně 5 milimetrů silná slupka. Potom je nakrájíme na větší kousky, potřeme olejem, osolíme a opepříme.

3

Na rozpáleném grilu slupky opékáme na omaštěném grilovacím plechu 5 minut z každé strany, dokud nejsou křupavé a nemají zlatavou barvu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept