Jednoduchý recept

Vepřový řízek Ondráš

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřový řízek Ondráš 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 443

Ingredience

600 g Brambory
0,5 g Majoránka
100 ml Mléko polotučné
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 ml Olej rostlinný
10 g Sůl
80 g Vejce slepičí
750 g Vepřová kýta
10 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 311 kcal
Kilojoule 1 302kJ
6% Sacharidy 23 g
20% Tuky 15 g
22% Sodík 446 mg
35% Bílkoviny 19 g

Vepřový řízek Ondráš postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory nastrouháme na jemno, necháme ustát a scedíme vodu. Do brambor přilijeme mléko, přidáme prosátou mouku, česnek utřený se solí, majoránku, vejce a dobře vše promícháme.

2

Vepřovou kýtu opláchneme a přes vlákno nakrájíme plátky, naklepeme je, okraje nařízneme a maso osolíme.

3

Řízky ponoříme do bramborákového těstíčka a v horkém oleji po obou stranách smažíme dozlatova.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Vepřový řízek Ondráš
Těstíčko jsem dělala z většího množství brambor než uvádí recept, nastrouhala na slzičkovém struhadle s menšíni oky. Mléko zabrání černání brambor, smaží se ve vyšší vrstvě oleje. Místo kýty jdou použít i vykostěné kotletky nebo krkovička. Dělávám i z kuřecího masa.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept