Kapustové závitky s rajskou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustové závitky s rajskou omáčkou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4430 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Cibule |
300 g | Hovězí maso mleté |
1 ks | Kapusta hlávková |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
140 ml | Protlak rajčatový |
100 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřová uzená plec |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 139,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 39g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 303,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso mleté, Kapusta hlávková, Olej stolní, Rýže loupaná, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustové závitky s rajskou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Kapustu omyjeme, oddělíme srdíčko a 8 velkých listů, vložíme do misky a spaříme vroucí osolenou vodou. Po chvíli scedíme a necháme okapat. |
2 | Do vroucí vody se špetkou soli nasypeme rýži a pomalu vaříme asi 10min, ne úplně doměkka. Scedíme, prolijeme studenou vodou. |
3 | Ve větším kastrolu rozpálíme olej a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Polovinu cibule použijeme na nádivku. Dáme ji do mísy, přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, mleté maso, rýži, nasekané kapustové srdíčko a vejce. Ochutíme solí, pepřem a promícháme. |
4 | Kapustové listy rozložíme na vál, doprostřed každého dáme lžíci nádivky, zabalíme a naskládáme do kastrolu na zbytek cibule. Zalijeme protlakem zředěným trochou vody a zvolna asi 30min podusíme. Nejprve dusíme bez pokličky, ke konci můžeme zakrýt. |
Poznámka
Závitky podáváme s vařeným bramborem nebo pečivem.