Sekaný řízek se sýrem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
33 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mleté maso osolíme a opepříme. Přidáme namočenou a vymačkanou žemli, 1 celé vejce a 1 žloutek a nastrouhaný sýr. Vše spojíme v těsto.
  • 2
    Z těsta vytvarujeme 10 menších plátků, které máčíme ve zbylém vyšlehaném bílku a v rozehřátém másle je po obou stranách opečeme.
  • 3
    Plátky vyjmeme a ve zbylém tuku opečeme cibuli a papriku nakrájené na plátky, vložíme zpět maso, přidáme nakrájená rajčata a podlijeme smetanou. Dodusíme.
  • 4
    Nakonec pokrm ozdobíme čtvrtkou citronu. Podáváme s bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.