Jednoduchý recept

Lahodný likér z hroznového vína

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 44333

Ingredience

50 g Cukr hroznový (glukóza)
250 ml Grappa
1,5 kg Hroznové víno
0,5 kávová lžička Kyselina citrónová
2 ml Pektolytický enzym
200 ml Sirup cukrový

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 190 kcal
Kilojoule 794kJ
11% Sacharidy 41 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 7 mg
2% Bílkoviny 1 g

Lahodný likér z hroznového vína postup přípravy receptu:

1

Připravíme sirup z hroznů: hrozny otrháme od stopek (odzrníme), omyjeme, dáme do nerezového hrnce a rozmačkáme je. Zahřejeme na 40°C, přimícháme pektolytický enzym a rmut a necháme odstát 24 hodin při teplotě 15-20°C.

2

Po dvou dnech šťávu odlisujeme, bude příjemně aromatická, necháme ji v klidu minimálně 2 hodiny, aby se usadil kal.

3

Pak čistou šťávu (600 ml) stočíme a smícháme s 200-250 ml hroznového destilátu a s 200 ml invertního cukrového sirupu. Přidáme 50 g glukózy. Podle chuti přidáme kyselinu citronovou. Likér přefiltrujeme do skleněné lahve a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce.

4

Obsah alkoholu v 1 litru likéru je přibližně 20% objemových jednotek.

Poznámka

K výrobě domácího likéru potřebujeme nylonový sáček pro ruční lisování, nerezový hrnec, tyčový mixér, domácí váhy a odměrný válec se stupnicí. Hroznový destilát je například Grappa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept