Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 44363

Ingredience

180 g Cukr krupice
500 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Skořice mletá
500 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 ks Vaječný žloutek slepičí
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 763 kcal
Kilojoule 3 192kJ
16% Sacharidy 57 g
73% Tuky 55 g
1% Sodík 20 mg
23% Bílkoviny 13 g

Katalánský krém postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme mléko, smetanu, 20 g cukru a skořici. Vše necháme přejít varem a dáme poté stranou ze sporáku. Do třecí misky dáme žloutky, přidáme 60 g cukru a utřeme do krému. Mléko pomalu opět ohříváme a postupně do něho vléváme žloutkový krém.

2

Vaříme na mírném ohni, dokud pomalu nezačne krém houstnout. V ten moment vše rozdělíme do čtyř misek a dáme na chladné místo, ideálně přes noc. Před podáváním ještě smícháme 100 g cukru se 100 ml vody a na pánvi necháme cukr zkaramelizovat. Každou misku poté ještě polijeme karamelem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept