Vepřové žebírko mikulovské (minutka)

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
707 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
60 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
799 mg
Cukr
471 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme obratlových výčnělků a nasekáme jednotlivé porce.
  • 2
    Maso naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí a feferonkou.
  • 3
    Na každé žebírko položíme plátek uvařeného uzeného bůčku, plátek okurky a 1/4 uvařeného vejce.
  • 4
    Žebírko zavineme ke kosti, upevníme párátky a obalíme ve vinném těstíčku připraveném z vajec, prosáté hladké mouky a bílého vína.
  • 5
    V horkém oleji smažíme žebírka po obou stranách dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.