Jednoduchý recept

Vepřové žebírko mikulovské (minutka)

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 444

Ingredience

35 g Feferony sterilované
170 g Mouka pšeničná hladká T 650
120 g Okurky nakládané
250 ml Olej rostlinný
20 g Sůl
100 g Vejce slepičí
1300 g Vepřová pečeně
120 g Vepřový bok uzený
120 ml Víno bílé
35 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 547 kcal
Kilojoule 2 289kJ
4% Sacharidy 14 g
55% Tuky 41 g
61% Sodík 1 g
45% Bílkoviny 26 g

Vepřové žebírko mikulovské (minutka) postup přípravy receptu:

1

Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme obratlových výčnělků a nasekáme jednotlivé porce.

2

Maso naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí a feferonkou.

3

Na každé žebírko položíme plátek uvařeného uzeného bůčku, plátek okurky a 1/4 uvařeného vejce.

4

Žebírko zavineme ke kosti, upevníme párátky a obalíme ve vinném těstíčku připraveném z vajec, prosáté hladké mouky a bílého vína.

5

V horkém oleji smažíme žebírka po obou stranách dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept