Jednoduchý recept

Brambory s cuketou zapečené s uzeným lososem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 44410
Kategorie: Brambory

Ingredience

500 g Brambory
300 g Cuketa
2 polévková lžíce Kapary
1 kávová lžička Kopr čerstvý
200 g Losos uzený
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Pepř citronový
70 ml řepkový olej
1 hrst Rukola
1 špetka Sůl
125 g Sýr smetanový tavený 45%
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 364 kcal
Kilojoule 1 521kJ
9% Sacharidy 33 g
18% Tuky 14 g
13% Sodík 251 mg
51% Bílkoviny 29 g
Brambory s cuketou zapečené s uzeným lososem

Brambory s cuketou zapečené s uzeným lososem postup přípravy receptu:

1

Hrubě nastrouhané syrové brambory a cukety dáme do cedníku, pořádně vymačkáme vodu, nenecháme dlouho stát, aby nezčernaly.

2

Nastrouhanou bramborovo-cuketovou směs pak v misce smícháme s rozšlehanými vejci, hladkou moukou, čerstvým nasekaným koprem, solí a pepřem.

3

Na pánvi rozpálíme 1 lžičku oleje, dáme na něj asi 60 g směsi, uděláme z ní placičku a na středním ohni pečeme z obou stran 2-3 minuty dozlatova. Upečenou placičku udržujeme v teple a postup opakujeme se zbytkem těsta a oleje.

4

Upečenou placičku potíráme směsí smetanového sýru s citronovým pepřem, přidáme hrstičku rukoly, kousek uzeného lososa a trochu kaparů. Vrstvy můžeme opakovat nebo udělat novou placičku.

Poznámka

Rösti (z německého „rösten“, opékat) – je tradiční švýcarský pokrm připravovaný z hrubě nastrouhaných brambor buď vařených, nebo syrových, které se zapékají nebo smaží. Podává se jako hlavní jídlo nebo příloha.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept