Jednoduchý recept

Kuře s cizrnou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 44436

Ingredience

2 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
200 g Cizrna
1000 g Kuře
4 polévková lžíce Olej olivový
2 kávová lžička Pepř bílý
3 polévková lžíce Petržel - nať
6 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 kávová lžička Sůl
2 kávová lžička Tymián čerstvý
2 dl Vývar drůbeží
3 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 788 kcal
Kilojoule 3 297kJ
8% Sacharidy 27 g
63% Tuky 47 g
36% Sodík 724 mg
93% Bílkoviny 52 g

Kuře s cizrnou postup přípravy receptu:

1

Kuře omyjeme, osušíme a zevnitř i zvenčí pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme. Stehna svážeme kuchyňskou nití.

2

V horké vodě omyjeme citron, nakrájíme na plátky. Na sítko nasypeme cizrnu, propláchneme pod tekoucí vodou.

3

Cibuli oloupeme, krájíme na plátky. Šafrán zvlhčíme dvěma lžícemi vlažné vody, petržel nasekáme.

4

Rozpálíme v hrnci olej, kuře opečeme ze všech stran. Poté ho vyndáme. Ve výpeku osmahneme cibuli a česnek, přidáme tymián, cizrnu, petržel, šafrán a drůbeží vývar. Přilijeme rajčatový protlak, promícháme.

5

Kuře vložíme do výpeku, cizrnu pokryjeme plátky citronu. Kastrol umístíme do předehřáté trouby, pečeme pod pokličkou 45 minut. Poté sundáme poklici a dopékáme dalších 25 minut.

6

Z hrnce vyndáme pečené kuře a zeleninu, vše podáváme na velké předehřáté míse.

7

Kuře umístíme doprostřed, ozdobíme plátky citronu a zeleninou.

Poznámka

Cizrnu namočíme předem do vody na 2 hodiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept