Banánový likér

45 min.
Evropa

Ingredience

    • 7kusůBanány
    • 100mililitrůSirup cukrový
    • 1lžičkaKyselina citrónová
    • 200mililitrůVodka
    • 1litrDžus hruškový
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
5 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    K výrobě likéru budeme potřebovat 6-7 středně velkých banánů.
  • 2
    V nerezovém hrnci přivedeme k varu 1 litr hruškové šťávy. Jakmile bude teplota šťávy na 80°C, vložíme do ní čerstvě oloupané banány, které v tekutině rozmačkáme.
  • 3
    Pak šťávu s banány necháme pomalu vychladnout na 40°C a po hodině vše prolisujeme přes nylonový sáček.
  • 4
    Získáme aromatickou šťávu, kterou necháme 3-5 hodin v chladu. Pak šťávu přefiltrujeme.
  • 5
    700 ml šťávy smícháme s 200 ml vodky a 100 ml invertního cukrového sirupu. Pode chuti přimícháme kyselinu citrónovou.
  • 6
    Likér přefiltrujeme do skleněné lahve a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.