Jednoduchý recept

Banánový likér

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 44453

Ingredience

7 ks Banány
1 l Džus hruškový
1 kávová lžička Kyselina citrónová
100 ml Sirup cukrový
200 ml Vodka

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 223 kcal
Kilojoule 931kJ
13% Sacharidy 45 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 6 mg
3% Bílkoviny 2 g

Banánový likér postup přípravy receptu:

1

K výrobě likéru budeme potřebovat 6-7 středně velkých banánů.

2

V nerezovém hrnci přivedeme k varu 1 litr hruškové šťávy. Jakmile bude teplota šťávy na 80°C, vložíme do ní čerstvě oloupané banány, které v tekutině rozmačkáme.

3

Pak šťávu s banány necháme pomalu vychladnout na 40°C a po hodině vše prolisujeme přes nylonový sáček.

4

Získáme aromatickou šťávu, kterou necháme 3-5 hodin v chladu. Pak šťávu přefiltrujeme.

5

700 ml šťávy smícháme s 200 ml vodky a 100 ml invertního cukrového sirupu. Pode chuti přimícháme kyselinu citrónovou.

6

Likér přefiltrujeme do skleněné lahve a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce.

Poznámka

Když je teplota na 80°C a banány jsou rozmačkané, přidáme sladovou amylázu (2-3 ml/litr), teplotu udržujeme asi 15 minut na 80°C. Obsah alkoholu 17-18% objemových jednotek. K výrobě domácího likéru potřebujeme nylonový sáček pro ruční lisování, nerezový hrnec, tyčový mixér, domácí váhy a odměrný válec se stupnicí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept