Jednoduchý recept

Likér z čerstvých pomerančů

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 44462

Ingredience

50 g Cukr hroznový (glukóza)
2 ml Pektolytický enzym
0,5 kg Pomeranče
500 ml Pomerančová šťáva
100 ml Sirup cukrový
200 ml Vodka

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 113 kcal
Kilojoule 471kJ
4% Sacharidy 16 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 2 mg
1% Bílkoviny 1 g

Likér z čerstvých pomerančů postup přípravy receptu:

1

Potřebujeme chemicky neošetřené pomeranče. Pomeranče omyjeme, osušíme a oloupeme tak, že ovocná dužina zůstane naprosto čistá - bez zbytků bílých slupek - pulpy. Slupky (asi 125 g z 0.5 kg) se rozřežou ostrým nožem naplocho tak, že se odstraní bílá dužina, slupka zůstane bez pulpy. Je to velmi důležité, aby se hořká látka z pulpy nedostala do produktu.

2

500 ml čisté pomerančové šťávy dáme do nerezového hrnce, přimícháme pomerančovou kůru bez pulpy, ovocnou dužinu a do směsi přimícháme pektolytický enzym (2 ml/litr). Zahřejeme na 40°C a tuto teplotu udržujeme 15 minut. Pak směs dáme do chladu a temna na 24 hodin.

3

Druhý den směs vylisujeme a 600 ml získaného pomerančového extraktu smícháme s 200 ml vysokoprocentní vodky se 100 ml cukrového sirupu a 50 g glukózy. Směs promícháme a přefiltrujeme přes hrubý složený filtr.

4

Likér přefiltrujeme do skleněné lahve a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce.

Poznámka

Z 0.5 kg pomerančů získáme přibližně 85 g čisté kůry bez pulpy. Obsah alkoholu 17-18% objemových jednotek. K výrobě domácího likéru potřebujeme nylonový sáček pro ruční lisování, nerezový hrnec, tyčový mixér, domácí váhy a odměrný válec se stupnicí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept