Soustíčka z piniových oříšků - Džatbaksan

32 min.

Ingredience

  • Sirup
    • 12gramůCukr krupice
    • 5mililitrůVoda pitná
    • 2mililitryOlej stolní
    • 28,5mililitrůSirup pšeničný škrobový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
21 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z piniových oříšků odřežeme vršky, oloupeme je promnutím v utěrce. Na pánvi smícháme škrobový sirup s cukrem a vodou a tuto směs zahřejeme. Po jedné minutě do této směsi vsypeme piniové oříšky a jednu minutu je mícháme se směsí na ohni.
  • 2
    Připravíme plát potravinářské fólie, který potřeme olejem. Na olej nalijeme uvařený piniový sirup, který tlakem rozválíme po celé ploše fólie a necháme vychladnout.
  • 3
    Nakonec směs na fólii rozkrájíme na požadované kousky a servírujme jako studený dezert.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.