Jednoduchý recept

Květák zapečený s hlívou ústřičnou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 44475

Ingredience

40 g Cibule
10 g Flora light
100 g Hlíva ústřičná
500 g Květák
100 ml Mléko odtučněné
10 g Máslo čerstvé
5 g Podravka
4 g Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 207 kcal
Kilojoule 866kJ
5% Sacharidy 19 g
11% Tuky 8 g
45% Sodík 900 mg
21% Bílkoviny 12 g

Květák zapečený s hlívou ústřičnou postup přípravy receptu:

1

Květák vcelku povaříme v osolené vodě 8 minut, scedíme a nakrájíme na růžičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, hlívu pokrájíme na nudličky.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme hlívu, orestujeme, podlijeme troškou vody a pár minut dusíme. Květák promícháme s hlívou, posypeme Podravkou, pekáček vymažeme Florou, vložíme do něj květák s hlívou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 10 - 12 minut. V mléce rozkvedláme vejce, zalijeme květák v pekáčku a ještě krátce zapečeme.

Poznámka

K večeři konzumujeme květák jako samostatný pokrm, k obědu doplníme vařeným bramborem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept