Fazolky smažené se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolky smažené se žampiony
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 44478 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
300 g | Fazolky mražené |
3 g | Kmín celý |
10 g | Olej olivový |
2 g | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel kudrnka |
5 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 609,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 980,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolky mražené, Kmín celý, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Fazolky smažené se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Fazolky necháme rozmrazit, odřízneme špičky, odkrojíme vlákna a fazolky překrojíme napůl. Žampiony nakrájíme na plátky, pažitku posekáme na jemno. |
2 | V pánvi rozpálíme trošku oleje, přisypeme fazolky, žampiony a krátce orestujeme. Podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme pažitku, pánev zakryjeme, dusíme do měkka. Pánev odkryjeme, tekutinu necháme vydusit, do pánve rozklepneme vejce, rychle promícháme a necháme ztuhnout. Odstavíme a ihned podáváme. |