Guláš z hlívy a žampionů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Guláš z hlívy a žampionů
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 44511 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
40 g | Cibule |
100 g | Hlíva ústřičná |
10 g | Jíška instantní |
1 ks | Kostka gulášová |
8 g | Olej olivový |
10 g | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 307,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Jíška instantní, Kostka gulášová , Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Guláš z hlívy a žampionů postup přípravy receptu:
1 | Hlívu a žampiony očistíme, žampiony nakrájíme na plátky, hlívu na širší nudličky, oloupanou cibuli nadrobno. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme dorůžova, přisypeme houby, orestujeme, zasypeme mletou paprikou, promícháme, podlijeme troškou vroucí vody, osolíme, opepříme, přidáme gulášovou kostku a dusíme 10 minut. Dolijeme vodu, provaříme, zahustíme instantní jíškou a ještě chvilku povaříme. |
Poznámka
1