Kuřecí prsa na limetách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa na limetách
Kuřecí prsa na limetách
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 44512 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
1,5 kg | Kuřecí prsa |
4 ks | Limetka |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 240,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 112,5mg |
Vitamín B6 | 2,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Limetka, Ocet vinný, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa na limetách postup přípravy receptu:
1 | Z kuřecích prsou nakrájíme řízky, lehce je naklepeme, vetřeme do nich sůl a pepř a vložíme do mělké ohnivzdorné misky, ve které je budeme péci. |
2 | Ze dvou limet ostrouháme kůru, rozkrojíme je napůl a vymačkáme z nich šťávu. Tu smícháme s nastrouhanou kůrou, 4 lžícemi olivového oleje a octem. Dobře promícháme a vzniklou marinádou maso důkladně potřeme. |
3 | Řízky k sobě dobře přitlačíme, přikryjeme poklicí a dáme do ledničky marinovat minimálně na 4 hodiny, nejlépe přes noc. |
4 | Mísu s řízky vyndáme z ledničky, necháme v pokojové teplotě zteplat a ještě jednou promícháme s marinádou. |
5 | Pečeme 30-35 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Je třeba, aby maso bylo propečené, musí však zůstat šťavnaté. |
6 | Zatímco se maso peče, oloupeme zbývající limety, nakrájíme je na tenké plátky a odstraníme z nich jadérka. Svazek bazalky nasekáme nadrobno, přičemž si několik celých snítek ponecháme na ozdobu hotového pokrmu. |
7 | V malé pánvi rozehřejeme lžíci rostlinného oleje, přidáme plátky limety s nasekanou bazalkou a restujeme přibližně minutu, dokud limety nezačnou měknout. |
8 | Kuřecí řízky položíme na talíře, obložíme plátky limety a zalijeme vypečenou šťávou. Ozdobíme několika lístky čerstvé bazalky. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami, rýží nebo kuskusem. V čase určeném pro přípravu není uvedena doba potřebná k marinování.
Nesmí se to přehnat s těmi limetkami a potom je to opravdu veliké pochutnání!