Video recept

Kuřecí prsa na limetách

Palec nahoru
5
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 5 Kuřecí prsa na limetách 5 1
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 44512

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
1,5 kg Kuřecí prsa
4 ks Limetka
2 polévková lžíce Ocet vinný
4 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 523 kcal
Kilojoule 2 187kJ
2% Sacharidy 8 g
24% Tuky 18 g
32% Sodík 630 mg
143% Bílkoviny 80 g

Kuřecí prsa na limetách postup přípravy receptu:

1

Z kuřecích prsou nakrájíme řízky, lehce je naklepeme, vetřeme do nich sůl a pepř a vložíme do mělké ohnivzdorné misky, ve které je budeme péci.

2

Ze dvou limet ostrouháme kůru, rozkrojíme je napůl a vymačkáme z nich šťávu. Tu smícháme s nastrouhanou kůrou, 4 lžícemi olivového oleje a octem. Dobře promícháme a vzniklou marinádou maso důkladně potřeme.

3

Řízky k sobě dobře přitlačíme, přikryjeme poklicí a dáme do ledničky marinovat minimálně na 4 hodiny, nejlépe přes noc.

4

Mísu s řízky vyndáme z ledničky, necháme v pokojové teplotě zteplat a ještě jednou promícháme s marinádou.

5

Pečeme 30-35 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Je třeba, aby maso bylo propečené, musí však zůstat šťavnaté.

6

Zatímco se maso peče, oloupeme zbývající limety, nakrájíme je na tenké plátky a odstraníme z nich jadérka. Svazek bazalky nasekáme nadrobno, přičemž si několik celých snítek ponecháme na ozdobu hotového pokrmu.

7

V malé pánvi rozehřejeme lžíci rostlinného oleje, přidáme plátky limety s nasekanou bazalkou a restujeme přibližně minutu, dokud limety nezačnou měknout.

8

Kuřecí řízky položíme na talíře, obložíme plátky limety a zalijeme vypečenou šťávou. Ozdobíme několika lístky čerstvé bazalky.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami, rýží nebo kuskusem. V čase určeném pro přípravu není uvedena doba potřebná k marinování.

Komentáře a hodnocení

 
MonikaU
Kuřecí prsa na limetách
Nesmí se to přehnat s těmi limetkami a potom je to opravdu veliké pochutnání!

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
5
Palec dolu
0
5
Ověřený recept