Salát z okurek s rajčaty, jablky a brambory
25 min.

Ingredience
- 200gramůOkurka salátová
- 500gramůBrambory
- 200gramůRajčata
- 200gramůJablka
- 2kusyCibule
- 2lžícePetržel - nať
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 0,25lžičkaSůl
- 150gramůMajonéza
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- Na vejce
- 4kusyVejce slepičí
- 600mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
36 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Brambory ve slupce uvaříme doměkka, slijeme, necháme vychladnout a nakrájíme na plátky. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme. Okurku nakrájíme na plátky, rajčata a oloupaná a vyjadřincovaná jablka nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme najemno, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Do majonézy vmícháme sůl, pepř, papriku, citronovou šťávu, cibuli, petrželovou nať a hořčici.
- 2Do mísy vložíme brambory, okurku s rajčaty a jablky, vmícháme majonézu a poklademe čtvrtkami vajíček.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.