Hlíva dušená na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlíva dušená na zelenině
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 44518 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
80 g | Celer bulvový |
60 g | Cibule |
250 g | Hlíva ústřičná |
10 g | Jíška instantní |
10 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Masox |
80 g | Mrkev kořen |
2 g | Nové koření celé |
15 ml | Ocet vinný |
2 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel kořen |
3 g | Sůl |
2 g | Tymián sušený |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 295,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Nové koření celé, Ocet vinný, Petržel kořen, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Jíška instantní, Máslo čerstvé, Masox, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hlíva dušená na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou hlívu nakrájíme na širší nudličky, mrkev, celer, petržel nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno. |
2 | V hrnci roztavíme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme zeleninu, hlívu, orestujeme, zalijeme troškou vody, přidáme kostku masoxu, okořeníme bobkovým listem, novým kořením, tymiánem, osolíme a opepříme. Podusíme 20 minut, dolijeme vodu, přidáme ocet, zahustíme instantní jíškou a dovaříme. |
Poznámka
1