Jednoduchý recept

Čočka nakyselo s vejcem

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Čočka nakyselo s vejcem 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 44528

Ingredience

60 g Cibule
20 g Jíška instantní
10 g Máslo čerstvé
15 ml Ocet vinný
2 g Pepř černý mletý
6 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
350 ml Voda pitná
220 g Čočka velkozrnná předvařená

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 361 kcal
Kilojoule 1 510kJ
12% Sacharidy 43 g
14% Tuky 11 g
63% Sodík 1 g
41% Bílkoviny 23 g

Čočka nakyselo s vejcem postup přípravy receptu:

1

Předem namočenou nebo předvařenou čočku osolíme a dáme vařit. Mezitím nakrájíme cibuli nadrobno, osmahneme v pánvi na másle, přidáme k čočce, po patnácti minutách čočku okyselíme octem, opepříme, zahustíme instantní jíškou a dovaříme. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme studenou vodou, oloupeme a rozkrojíme podélně na čtvrtky.

2

Čočku upravíme na talíře a povrch ozdobíme čtvrtkami vajec.

Poznámka

Z vajec můžeme také usmažit volská oka.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Čočka nakyselo s vejcem
Teprve po tom, až jsem začala připravovat čočku sama, mi čočka na kyselo s vejcem zachutnala a i tento recept je vhodnou variantou, kterou vám mohu doporučit. Čočku jedl i náš malý syn – sice jen trošku, aby ho nebolelo bříško, ale chutnala mu.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept