Jednoduchý recept

Ricotta s pomerančovými plátky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 21 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 44549

Ingredience

250 g Cukr moučkový
1 kávová lžička Cukr skořicový
60 g Pistácie
4 ks Pomeranče
60 ml Pomerančová šťáva
250 g Ricotta
1 ks Skořice celá
60 ml Voda pitná
3 kávová lžička Voda z pomerančových květů

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 548 kcal
Kilojoule 2 293kJ
29% Sacharidy 103 g
17% Tuky 13 g
0% Sodík 3 mg
16% Bílkoviny 9 g

Ricotta s pomerančovými plátky postup přípravy receptu:

1

Cukr s pomerančovou šťávou, vodou, vodou z květu pomerančovníku a celou skořicí zahříváme na mírném ohni za neustálého míchání 5-6 minut, dokud se cukr zcela nerozpustí a směs nezhoustne na sirup.

2

Ricottu dohladka umícháme se skořicovým cukrem.

3

Do misky narovnáme oloupané pomeranče nakrájené na kolečka, zalijeme uvařeným sirupem a přidáme ricottu posypanou nasekanými pistáciovými oříšky.

Poznámka

Ricotta – krémový sýr podobný tvarohu, obsahuje málo tuku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept