Kuřecí prsa na kari s citronovou trávou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa na kari s citronovou trávou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 44553 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Citronová tráva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Koriandr celý |
500 g | Kuřecí prsa |
5 ks | Limetka kafrová |
45 ml | Olej rostlinný |
3 polévková lžíce | Omáčka rybí |
2 kávová lžička | Ořechy burské pražené |
120 ml | Vývar drůbeží |
Kari pasta | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička zelená |
1 ks | Citronová tráva |
1 ks | Galgan |
6 ks | Koriandr celý |
1 kávová lžička | Krevetová pasta |
1 kávová lžička | Kurkuma |
2 ks | Limetka kafrová |
3 ks | Šalotka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 90g |
---|---|
Cholesterol | 80,1mg |
Draslík | 5g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 365,4mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová tráva, Cukr krupice, Koriandr celý, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Ořechy burské pražené, Česnek, Citronová tráva, Koriandr celý, Kurkuma, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Limetka kafrová, Vývar drůbeží, Chilli paprička zelená, Galgan, Krevetová pasta, Limetka kafrová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kuřecí prsa na kari s citronovou trávou postup přípravy receptu:
1 | Na kari pastu nakrájíme nahrubo citronovou trávu a oloupaný galgán, nasekáme listy kafrových limetek, pokrájíme šalotky a chilli papričky bez semínek. Vše vložíme do mixéru, přidáme kurkumu, krevetovou pastu, česnek a koriandrové kořeny a zpracujeme na hladkou pastu. |
2 | Ve woku rozpálíme olej, vsypeme rozdrcený česnek a na mírném ohni jej osmahneme dozlatova. Přidáme hotovou kari pastu a za stálého míchání cca 0.5 minuty prohřejeme. Vložíme vykostěná kuřecí prsa nakrájená na kousky a necháme je ve směsi důkladně obalit. Zalijeme vývarem a rybí omáčkou, přisypeme cukr a za stálého míchání cca 2 minuty povaříme. |
3 | Citronovou trávu rozkrojíme a rozdrtíme. Listy kafrových limet svineme do ruliček a napříč nakrájíme na prstýnky. Obojí přidáme ke směsi v pánvi a zvolna vaříme cca 10 minut. Dle potřeby můžeme přidat vodu. |
4 | Z hotové omáčky vyjmeme kousky citronové trávy, pokrm rozdělíme na talíře, dozdobíme limetkovými lístky, snítkami koriandru, nadrobno nasekanými praženými arašídy a podáváme. |
Poznámka
Použijeme cca 2-3 cm velký kousek galganu.