Chutné bramboráčky s lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chutné bramboráčky s lososem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 44580 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
300 g | Brambory |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 špetka | Kopr čerstvý |
150 g | Losos uzený |
1 dl | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
1 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 102,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Losos uzený, Olej rostlinný, Šalotka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Chutné bramboráčky s lososem postup přípravy receptu:
1 | Brambory dobře omyjeme a vaříme v osolené vodě 15 až 20 minut, dokud nezměknou. Pak je necháme chvíli chladnout a oloupeme je. Přidáme mléko, našťoucháme, podle chuti osolíme a opepříme. |
2 | Šalotky oloupeme a jemně nasekáme, vejce rozšleháme a s moukou i šalotkami přidáme k bramborám, mícháním vytvoříme řidší těsto. |
3 | Na pánvi rozehřejeme olej, na něm smažíme 2 - 3 minuty po každé straně malé bramboráčky, dokud nemají zlatavou barvu. Na každý bramboráček použijeme 2 lžíce těsta. Opečené usušíme v savém papírovém ubrousku a dáme na talíři do tepla - například do mírně rozehřáté trouby, dokud neupečeme všechny. |
4 | Kopr jemně nasekáme, smícháme se smetanou, lososa nakrájíme na jemné plátky, menší než bramboráčky. |
5 | Bramboráčky podáváme s plátkem lososa nahoře, přelitým lžící koprové smetany a lehce posypané pepřem, můžeme je také jemně pokapat citronovou šťávou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.