Salát z paprik s uzeným jazykem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z paprik s uzeným jazykem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 44599 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
250 g | Hovězí uzený jazyk |
4 ks | Paprika zelená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,3 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
250 ml | Zakysaná smetana |
Na vejce | |
---|---|
4 ks | Vejce slepičí |
700 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 334,1mg |
Draslík | 298,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika zelená, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Hovězí uzený jazyk, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Salát z paprik s uzeným jazykem postup přípravy receptu:
1 | Uzený jazyk uvaříme, sloupneme, nakrájíme na nudličky, papriky zbavíme semen a nakrájíme na silnější nudličky. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a pokrájíme na kolečka. Petrželovou nať nasekáme nadrobno. |
2 | Zálivku připravíme smícháním smetany s hořčicí, pepřem, solí a petrželovou natí. |
3 | Všechny nakrájené suroviny vložíme do servírovací mísy, přelijeme zálivkou a promícháme. Před podáváním necháme vychladit. |
Poznámka
Servírujeme studené.