Jednoduchý recept

Vepřová panenka ve vajíčku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 446
Kategorie: Maso

Ingredience

20 g Česnek
15 g Mouka pšeničná hladká T 650
180 ml Olej rostlinný
1,5 g Pepř černý mletý
20 g Sůl
240 g Vejce slepičí
1000 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 303 kcal
Kilojoule 1 269kJ
1% Sacharidy 2 g
30% Tuky 22 g
43% Sodík 864 mg
40% Bílkoviny 22 g

Vepřová panenka ve vajíčku postup přípravy receptu:

1

Vepřovou panenku nebo vepřovou kýtu opláchneme, ukrojíme plátek, lehce jej naklepeme, okraje nařízneme, potřeme česnekem utřeným se solí a opepříme.

2

Ve vhodné nádobě rozšleháme vejce a smícháme je s prosátou moukou.

3

Plátky masa namočíme do rozšlehaných vajec a vkládáme je do horkého oleje.

4

Zpočátku plátky smažíme rychleji, potom zvolna dosmažíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept