Thajské kuře pečené na limetkách se sladkými bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Thajské kuře pečené na limetkách se sladkými bramborami
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 44611 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Brambory sladké (Batáty) |
4 stroužek | Česnek |
1 hrst | Koriandr čerstvý |
1000 g | Kuře |
1 kávová lžička | Kurkuma |
1 ks | Limetka |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 187,5mg |
Draslík | 794,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Česnek, Koriandr čerstvý, Kuře, Kurkuma, Limetka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Thajské kuře pečené na limetkách se sladkými bramborami postup přípravy receptu:
1 | Do mixéru vložíme dva nadrobno nakrájené stroužky česneku, nahrubo pokrájený koriandr i s kořeny, kurkumu a dvě lžičky soli. Zpracujeme na hrubší pastu. |
2 | Celé kuře osolíme, opepříme, vložíme do pekáče, potřeme připravenou pastou, pokapeme šťávou z limetky, dovnitř kuřete vložíme zbylé stroužky česneku a limetku, rozkrojenou na poloviny. Zakryjeme a pečeme v troubě předehřáté na 190 °C cca 60 minut. |
3 | Mezitím přivedeme k varu vodu v hrnci, vložíme oloupané a na měsíčky nakrájené sladké brambory, necháme vařit cca 10 - 15 minut (do polosyrova). Scedíme a přidáme do pekáče k masu, výpekem přelijeme kuře i brambory a pečeme dál. Přibližně 20 minut před koncem pečení odklopíme víko, brambory promícháme a vše znovu přelijeme výpekem. |
4 | Hotové kuře vyjmeme z pekáče, necháme okapat a položíme na krájecí desku. Zakryté fólií necháme chvíli odpočinout, poté je naporcujeme. Brambory přemístíme na servírovací podnos a v troubě uchováme teplé. |
5 | Připravíme omáčku. Z výpeku slijeme přebytečný tuk, pekáč postavíme na sporák a rozehřejeme do bodu varu. Přilijeme vývar, za stálého míchání opět přivedeme k varu, vmícháme sójovou omáčku a scedíme přes síto do omáčníku. |
6 | Brambory i porce kuřete rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme horké. Do omáčky seškrábneme vařečkou i veškeré připečené zbytky kuřete.