Salát z fazolek s rajčaty a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z fazolek s rajčaty a vejci
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 44621 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
250 g | Fazolové lusky zelené |
250 g | Okurka salátová |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 g | Rajčata |
1 ks | Salát hlávkový |
0,3 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
250 ml | Zakysaná smetana |
Na vejce | |
---|---|
2 ks | Vejce slepičí |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 155,2mg |
Draslík | 507,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Okurka salátová, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Salát z fazolek s rajčaty a vejci postup přípravy receptu:
1 | Fazolky očistíme, nakrájíme na kratší kousky, vložíme do vroucí vody, uvaříme, poté prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a rozkrájíme na plátky. Salát rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat. Petrželovou nať nasekáme na jemno. Rajčata a okurky nakrájíme na plátky, smícháme s fazolkami, osolíme. |
2 | Mísu vyložíme listy salátu, vložíme smíchanou zeleninu, poklademe plátky vajec, zalijeme smetanou a posypeme petrželovou natí. |
3 | Salát před podáváním necháme vychladit. |
Poznámka
Servírujeme studené.