Recept

Dušené kuře se smetanou a petrželkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 44626

Ingredience

1 ks Cibule
1400 g Kuře
55 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Petržel - nať
400 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
200 ml Víno bílé
250 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 784 kcal
Kilojoule 3 280kJ
2% Sacharidy 8 g
79% Tuky 59 g
17% Sodík 334 mg
84% Bílkoviny 47 g

Dušené kuře se smetanou a petrželkou postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Několik celých snítek si ponecháme na ozdobení hotového pokrmu.

2

Kuře rozpůlíme, z každé půlky vytvoříme 4 porce tak, že je rozřízneme úhlopříčně od stehenního kloubu okolo prsou, potom odřízneme křídla a stehna. Do jednotlivých porcí kuřete vetřeme sůl, pepř a necháme je zprudka opékat v hlubokém rendlíku na rozehřátém másle. Maso několikrát obrátíme, aby bylo ze všech stran opečené do zlatova. Přidáme nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět, přilijeme víno, obě smetany, petrželovou nať a vše přivedeme k varu. Zaklopíme poklicí, stáhneme plamen a za občasného míchání dusíme na mírném ohni cca 45 - 60 minut, dokud kuře není hotové.

3

Porce kuřete přemístíme na nahřátý talíř a udržujeme v teple.

4

Omáčku přivedeme k varu, za stálého míchání ji na prudkém ohni necháme zhoustnou, poté ji nalijeme na kuře a ozdobíme ho petrželovou natí.

5

Podáváme s bramborami pečenými v troubě, bramborovou kaší a vařenou brokolicí nebo dušenou zeleninou.

Poznámka

Servírujeme teplé. Petrželovou nať můžeme nahradit hadincem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept