Recept

Těstoviny s hřebenatkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 44631

Ingredience

450 g Hřebenatka
450 g Krevety tygří - loupané
30 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
450 g Těstoviny čtyřvaječné
2 l Voda pitná
225 ml Víno bílé
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 522 kcal
Kilojoule 2 186kJ
19% Sacharidy 69 g
14% Tuky 11 g
12% Sodík 238 mg
71% Bílkoviny 40 g

Těstoviny s hřebenatkami postup přípravy receptu:

1

V hlubší pánvi opečeme na másle drobně pokrájenou šalotku do měkka. Přilijeme víno, minutu povaříme. Přilijeme 350 ml vody, na mírném ohni vaříme 10 minut, poté pánev odstavíme. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny. Na jiné pánvi pečeme na oleji hřebenatky a krevety přibližně 2 minuty, přilijeme k nim vařené víno s vodou a zamícháme. Do směsi vmícháme scezené těstoviny, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno krájenou pažitku a důkladně promícháme. Ještě na minutu prohřejeme a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept