Recept

Salát z fazolek s vejci a česnekem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 44633

Ingredience

0,5 kávová lžička Cukr krupice
800 g Fazolové lusky zelené
1,5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
6 polévková lžíce Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,3 kávová lžička Sůl
1,2 l Voda pitná
1 stroužek Česnek
Na vejce
4 ks Vejce slepičí
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 238 kcal
Kilojoule 995kJ
4% Sacharidy 16 g
21% Tuky 16 g
8% Sodík 162 mg
20% Bílkoviny 11 g

Salát z fazolek s vejci a česnekem postup přípravy receptu:

1

Fazolky očistíme, nakrájíme na kousky, vložíme do vroucí vody a uvaříme do měkka, poté necháme okapat. Česnek prolisujeme, petrželovou nať na jemno nasekáme. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, rozkrojíme a vyjmeme žloutky, bílky nakrájíme nadrobno.

2

Na zálivku utřeme žloutky se solí, česnekem, postupně přimícháme olej, ocet, cukr a pepř, až vnikne řídký krém.

3

Do mísy vložíme fazolky s bílky, promícháme se zálivkou a necháme vychladit.

4

Před podáváním posypeme salát petrželovou natí.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept