Salát z fazolek s vejci a česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z fazolek s vejci a česnekem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 44633 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
800 g | Fazolové lusky zelené |
1,5 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
6 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1,2 l | Voda pitná |
Na vejce | |
---|---|
4 ks | Vejce slepičí |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 514,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,7mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Fazolové lusky zelené, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Salát z fazolek s vejci a česnekem postup přípravy receptu:
1 | Fazolky očistíme, nakrájíme na kousky, vložíme do vroucí vody a uvaříme do měkka, poté necháme okapat. Česnek prolisujeme, petrželovou nať na jemno nasekáme. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, rozkrojíme a vyjmeme žloutky, bílky nakrájíme nadrobno. |
2 | Na zálivku utřeme žloutky se solí, česnekem, postupně přimícháme olej, ocet, cukr a pepř, až vnikne řídký krém. |
3 | Do mísy vložíme fazolky s bílky, promícháme se zálivkou a necháme vychladit. |
4 | Před podáváním posypeme salát petrželovou natí. |
Poznámka
Servírujeme studené.