Černé těstoviny s mrkví a hřebenatkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Černé těstoviny s mrkví a hřebenatkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 44634 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Anýzovka |
1 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
350 g | Hřebenatka |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
350 g | Těstoviny Tagliatelle |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 70,1mg |
Draslík | 337,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hřebenatka, Kopr čerstvý, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Anýzovka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Černé těstoviny s mrkví a hřebenatkami postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme hřebenatky, bílé maso nakrájíme na poloviny. Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, mrkev a česnek. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny. Do pánve vložíme nakrájené hřebenatky, víno, anýzovku, kopr a minutu povaříme. Poté zeleninu i hřebenatky vyndáme na talíř a udržujeme v teple. Vývar svaříme na polovinu a vmícháme do něj smetanu. Zeleninu i hřebenatky vrátíme do omáčky, dle chuti osolíme a opepříme, 2 minuty prohřejeme. Scedíme těstoviny a smícháme s omáčkou. Můžeme podávat. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Na přípravu tohoto jídla se nejvíc hodí černé tagliatelle. Pokud je nemáme k dispozici, můžeme použít i obyčejné.