Recept

Černé těstoviny s mrkví a hřebenatkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 44634
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 polévková lžíce Anýzovka
1 ks Česnek
1 ks Cibule
350 g Hřebenatka
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
350 g Těstoviny Tagliatelle
2 polévková lžíce Víno bílé
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 564 kcal
Kilojoule 2 360kJ
21% Sacharidy 76 g
250% Tuky 188 g
16% Sodík 329 mg
49% Bílkoviny 28 g

Černé těstoviny s mrkví a hřebenatkami postup přípravy receptu:

1

Nejprve uvaříme hřebenatky, bílé maso nakrájíme na poloviny. Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, mrkev a česnek. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny. Do pánve vložíme nakrájené hřebenatky, víno, anýzovku, kopr a minutu povaříme. Poté zeleninu i hřebenatky vyndáme na talíř a udržujeme v teple. Vývar svaříme na polovinu a vmícháme do něj smetanu. Zeleninu i hřebenatky vrátíme do omáčky, dle chuti osolíme a opepříme, 2 minuty prohřejeme. Scedíme těstoviny a smícháme s omáčkou. Můžeme podávat.

Poznámka

Servírujeme teplé. Na přípravu tohoto jídla se nejvíc hodí černé tagliatelle. Pokud je nemáme k dispozici, můžeme použít i obyčejné.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept