Dušené kuřecí řízky s pórkovou omáčkou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
709 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
42 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsní řízky naklepeme, osolíme, opepříme a odložíme stranou.
  • 2
    Do kastrolku dáme vařit osolenou vodu, pórky omyjeme, nakrájíme na kolečk a vložíme do vroucí vody. Po pěti minutách scedíme, pórek udržujeme v teple.
  • 3
    Nadrobno pokrájíme opláchnutou pažitku a oloupanou šalotku.
  • 4
    Ve velkém rendlíku rozehřejeme máslo, vložíme kuřecí řízky i šalotku a na silném plameni restujeme. Maso během restování obracíme, aby zezlátlo z obou stran, musí však zůstat šťavnaté. Po 15 - 20 minutách je přemístíme na nahřátý talíř a udržujeme v teple.
  • 5
    Do šťávy po kuřeti nalijeme Noilly Prat, víno, obě smetany, pár minut povaříme. Nakonec přidáme vařený pórek a za stálého míchání vaříme na mírném ohni ještě 5 minut.
  • 6
    Hotovou omáčkou polijeme teplé kuřecí řízky, vše bohatě posypeme nakrájenou pažitkou.
  • 7
    Podáváme s rýží a grilovanou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 10. 5. 2016
Uživatel uvařil tento recept
Recept, bych zjednodušila, pórek nevařit,ale dusit společně s řízky,smetana stačí jedna. Jinak dobré!