Recept

Dušené kuřecí řízky s pórkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Dušené kuřecí řízky s pórkovou omáčkou 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 44639

Ingredience

600 g Kuřecí prsa
100 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Noilly Prat
2 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Pórek
125 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
250 ml Víno bílé
125 ml Zakysaná smetana
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 709 kcal
Kilojoule 2 968kJ
10% Sacharidy 36 g
56% Tuky 42 g
22% Sodík 436 mg
66% Bílkoviny 37 g

Dušené kuřecí řízky s pórkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsní řízky naklepeme, osolíme, opepříme a odložíme stranou.

2

Do kastrolku dáme vařit osolenou vodu, pórky omyjeme, nakrájíme na kolečk a vložíme do vroucí vody. Po pěti minutách scedíme, pórek udržujeme v teple.

3

Nadrobno pokrájíme opláchnutou pažitku a oloupanou šalotku.

4

Ve velkém rendlíku rozehřejeme máslo, vložíme kuřecí řízky i šalotku a na silném plameni restujeme. Maso během restování obracíme, aby zezlátlo z obou stran, musí však zůstat šťavnaté. Po 15 - 20 minutách je přemístíme na nahřátý talíř a udržujeme v teple.

5

Do šťávy po kuřeti nalijeme Noilly Prat, víno, obě smetany, pár minut povaříme. Nakonec přidáme vařený pórek a za stálého míchání vaříme na mírném ohni ještě 5 minut.

6

Hotovou omáčkou polijeme teplé kuřecí řízky, vše bohatě posypeme nakrájenou pažitkou.

7

Podáváme s rýží a grilovanou zeleninou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Komentáře a hodnocení

 
Anajka
Uživatel uvařil tento recept
Recept, bych zjednodušila, pórek nevařit,ale dusit společně s řízky,smetana stačí jedna. Jinak dobré!

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept