Houby s jablečným přelivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houby s jablečným přelivem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | bartoska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 44669 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kávová lžička | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
350 g | Houby čerstvé |
60 ml | Ocet vinný |
60 ml | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel kudrnka |
40 ml | Šťáva jablečná 100% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 434,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Ocet vinný, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Houby čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Šťáva jablečná 100% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Houby s jablečným přelivem postup přípravy receptu:
1 | Ve vhodné nádobě našleháme vidličkou olej, neslazenou jablečnou šťávu, ocet, hořčici, lisovaný česnek, posekanou pažitku, bazalku, petrželku, mletý pepř. Takto připravenou směs důkladně vmícháme houbové směsky, kterou jsme nakrájeli na silnější plátky. Překryjeme alobalem a vložíme na cca 2 hodiny do chladničky. |
Poznámka
Servírujeme studené. Podáváme jako přílohu k pečenému nebo grilovanému masu.