Opečené toasty se sýrem a bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 8 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opečené toasty se sýrem a bazalkou
Celkový čas: | 8 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 44674 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
6 polévková lžíce | Bazalka |
12 krajíc | Chléb toastový |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Rajčatová pasta |
180 g | Sýr Bocconcini |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 350,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Chléb toastový, Rajčatová pasta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Sýr Bocconcini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Opečené toasty se sýrem a bazalkou postup přípravy receptu:
1 | Krajíčky toastového chleba nebo plátky bagety ogrilujeme po obou stranách (2 - 3 minuty), sýr Bocconcini pokrájíme na tenké plátky, bazalkové lístky posekáme. |
2 | Opečené toasty potřeme olivovým olejem a pastou ze sušených rajčat, obložíme plátky sýra, ozdobíme posekanými bazalkovými lístky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.